Pla de Govern 2013-2016: un pas més cap a la transparència


camiUn dels primers passos en el camí de la transparència dels governs democràtics i oberts és precisament la publicació del pla de Govern, el full de ruta cap on l’executiu vol anar, on s’expliciten els objectius de la legislatura i les mesures que es prendran per tal de complir-los i també on es poden explicar les maneres de mesurar el compliment d’aquests objectius.

Dimarts, 11 de juny, el president Mas presentava aquest full de ruta: el pla de Govern 2013-2016 on es detallen en 7 eixos els objectius, les actuacions per mirar d’assolir-los i alguns paràmetres per mesurar-ne el grau d’acompliment.

El Pla de Govern, doncs, té 7 eixos:

cami2

1. Recuperació econòmica i creació d’ocupació.
2. Cohesió social i serveis d’interès públic.
3. Dret a decidir i Transició Nacional.
4. Sostenibilitat i estabilitat de les finances públiques.
5. Agilitat i transparència de l’Administració.
6. Desenvolupament sostenible i cohesió territorial.
7. Projecció exterior i reconeixement internacional de la identitat, la llengua i la cultura catalanes

I cadascun d’aquests eixos preveu uns objectius (77 en total), mesures executives per dur-los a terme (212 mesures) i mesures legislatives i accions normatives per poder-los desenvolupar (65 mesures i 78 accions).

El Pla també incorpora un conjunt d’indicadors mitjançant els quals es podrà valorar el grau d’assoliment dels objectius i el desenvolupament de les mesures.

Una declaració d’intencions que s’expressa al mateix Pla: “Aquests indicadors són d’accés públic i, per tant, permeten mesurar amb total transparència el grau d’acompliment de l’acció del Govern català.”

Això, juntament amb la tramitació que s’està duent a terme al Parlament de la proposició de llei de transparència i accés a la informació fa pensar que, ara sí, anem pel bon camí cap a la transparència; un camí que -crec- no té volta enrere.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s