D’infografies


Tot i que la infografia és “la tècnica de creació i tractament d’imatges digitals utilitzant ordinadors i eines informàtiques” (font Wikipedia: infografia), ja fa un cert temps que s’associa aquest mot a una representació gràfica molt visual que ens permet fer-nos una idea de dades, d’un concepte, d’idees en pocs moments .

És normalment un aplec de gràfics, un esquema de dades representades visualment. Quan es van posar de moda les infografies, de seguida em van fer pensar amb els murals que féiem a escola quan jo era petita amb paper d’estrassa (o kraft): la idea, de fet, ve a ser la mateixa. L’única diferència és que les infografies es fan a l’ordinador i els murals que féiem eren una cosa molt rudimentària!

A Internet es poden trobar moltes aplicacions per fer infografies. De fet, amb qualsevol programa per crear i editar imatges es pot fer una infografia, però hi ha aplicacions que encara faciliten més la feina.

Una d’aquestes eines és Piktochart: és una eina al núvol i, per tant, no ens hem de descarregar res. Hi ha versió de pagament (29 dòlars al mes o 169 a l’any) i versió gratuïta.

En la versió gratuïta, Piktochart permet triar entre 7 plantilles diferents, que són la base de la infografia. A aquestes plantilles li anirem afegint text, imatges (té limitacions, ja que només deixa publicar 4 imatges mal comptades), icones que ens proporciona la mateixa aplicació i fàcilment podrem fer una infografia tan visual com aquesta…

girasolspikto

Altres programes per fer infografies
– Visual.ly
– Easel.ly (llàstima que no permet posar accents!)
– Wordle (ideal per fer núvols d’etiquetes -tags-)
– Tagxedo (també per fer núvols d’etiquetes, més personalitzable)
– Many Eyes (d’IBM)

Web sobre infografies
Infografías

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s