Post!


Senyors del Termcat,

El 19 de gener de 2003 vaig escriure el meu primer post. Si ho preferiu, “vaig postejar”, vaig escriure un “article”, a molt estirar. Res més! Avui, 5 de març de 2009 he llegit al DOGC que el terme post ha estat rebutjat i que haurem d’utilitzar altres termes.

El meu primer post, l’any 2003, exactament, va ser aquest (insuls i tonto, val, però el repte era utilitzar aquella tecnologia novedosa i no escriure un text creatiu i ocurrent):

primer post
primer post

Això vol dir que durant més de sis anys, jo, que no sóc una dona avançada al meu temps (hi haurà persones que faci molt més temps que escriuen posts), he estat fent servir aquesta terminologia: post, bloc, bloguejar, blogosfera, retroenllaç, agregador de blocs, blocaire, ping…

Quan anava a la universitat prenia apunts, quan assisteixo a una conferència prenc apunts. No penso canviar aquest terme que associo a una altra cosa a hores d’ara: ni somniar-ho!

Ni apunt, ni anotació ni santes pasqües: POST (i, així, en majúscules)

I si engeguem una campanya en contra del ditxós apunt? Algú s’hi apunta? Obrim un grup a Facebook? :P

3 pensaments sobre “Post!

  1. Doncs fa no gaire vaig llegir que no es pot dir tampoc “bloc”. Personalment, no crec que deixi de dir post tampoc.. ;)

    Fins aviat

  2. Ei, bloc, sí, Dolors! Només faltava! El que sí que hi ha és una eterna discussió sobre si cal escriure-ho amb c o amb g i crec que al final es va decidir la versió amb c, que, personalment, m’agrada més :)

    Merci per la visita!

  3. Doncs sí que devia ser això. Era un bloc creat per reinvindicar la paraula “blog”. En fi… a mi també m´agrada més “bloc”.

    Fins aviat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s