15 anys de Softonic: enhorabona!


Logotip Softonic
Logotip Softonic

Anant en avió llegeixo a la revista Esquire que un nenet (de 36 anys), en fa 15 que va fundar Softonic. En recordo els inicis: aleshores només hi havia un lloc legal i decent on descarregar programes. Era TuCows, les dues vaques, que encara continua, i on tota la informació era en anglès. Softonic seguia el model de TuCows però se’ns feia  més proper, ja que el web és en castellà.

Tomás Diago, president i fundador de la companyia, tenia 21 anys quan la va fundar i estudiava enginyeria informàtica a la UAB. No fa cara de voler ser comparat amb en Zuckerberg, tot i que Esquire, inevitablement, ho fa.

Està clar que la història no té res a veure per molt que siguin dues històries d’èxit de nanos joves. Quinze anys d’existència amb millores contínues i també contribucions humanitàries li confereixen un cert pes a Softonic (quinze anys són fins i tot solera a Internet) i em sembla millor comparar-ho a la creació, molt més recent, d’EyeOS, de mans de Marc Cercós i Pau Garcia-Milà, a qui, per sort, escoltarem dimarts en la 23a sessió web.

Enhorabona, Tomás Diago, i enhorabona, Softonic. I una petició: per a quan una versió del web en català? No estaria malament, oi? ja que tant el seu fundador com l’empresa són a Barcelona :)

2 pensaments sobre “15 anys de Softonic: enhorabona!

  1. Una crítica, la barra de Softonic que s’autoinstal·la al Internet Explorer i que per treure t’has de barallar una bona estona…no mola gens! :(

  2. I tant! Tens tota la raó, Daniel. No entenc com empreses com Softonic o Babylon s’entesten a posar-se dintre de programes i després costa un munt de fer-los fora: per mi, va en contra de la bona reputació que tenen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s